Glas Javnosti

Odvela unuka u park, pa joj stigla prijava od 300 evra

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Sandru 52-godišnju baku jedan odlazak u park sa maloletnim unukom koštao je više od 300 evra. Sandra je, kako stoji u prijavi, maloletnog unuka u parku ošamarila nakon što je on nogom udario njihovog psa.

Dogadjaj se desio u martu na Trgu Senjskih uskoka u Zagrebu, Hrvatska. Prema prijavi, Sandra je fizički kaznila maloletnog unuka u parku nakon što je on udario njihovog psa nogom. Iako je baka tvrdila da je samo želela da odvoji unuka od psa, snaja je pozvala policiju, a baka je kasnije proglašena krivom.


Dečak je šetao psa na povodcu, ali kada je pas potrčao, dečak je izgubio ravnotežu i pao u blato. Ljut na psa, dečak ga je udario nogom. U tom trenutku, baka je pristupila unuku kako bi ga udaljila od psa i ošamarila ga tri puta po desnom obrazu. Ovaj fizički postupak izazvao je osećaj straha i uznemirenosti kod maloletnog deteta, kako je navedeno u presudi.

Nakon povratka kući, dečak je majci, snahi Sandre, ispričao šta se dogodilo, što je dovelo do poziva policiji. Izrazio je osećaj tuge zbog cele situacije.

Na sudu, Sandra je negirala sve optužbe tvrdeći da je samo želela da odvoji unuka od psa koji je režao zbog udaraca nogom, a bojala se da će ga ugristi.


Policija je u svojoj prijavi tražila kaznu od 1.600 evra i zabranu prilaska unuku, ali je sudija odbila tu zahtev. Baka je kažnjena sa 300 evra i dodatnih 40 evra za prekršajne troškove, a zabrana nije izrečena jer je slučaj ocenjen kao "izolovan" unutar porodice.

Presuda doneta ovih dana nije pravosnažna, i kako Sandra, tako i policija, imaju pravo na žalbu. Sandra, inače, ima visoko obrazovanje, dobar posao i solidna primanja, a do sada nije imala prethodnih osuda.

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR