Glas Javnosti

STRAVIČNE SCENE U CRNOJ GORI: Podgorički hirurg deo tela pokojnika iz bolnice izneo u tegli?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Prema nezvaničnim saznanjima, vaskularni hirurg je pre dvadesetak dana operisao pacijenta koji je preminuo nakon nekoliko dana

Podgorička policija pretresala je prostorije na hirurgiji Kliničkog centra po prijavi porodice pokojnika da je vaskularni hirurg N. F. prikrivao dokaze, odnosno neovlašćeno iz ustanove izneo deo ljudskog tela.

Iz Kliničkog centra zvanično su potvrdili da policija vodi istragu, a vaskularni hirurg N. F. nije odgovarao na pozive. Više izvora nezvanično je saopštilo da je juče ujutro u ostavi hirurgije pronađena tegla u kojoj je, kako se pretpostavlja, deo abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odneo iz te zdravstvene ustanove.

Saslušano je više osoba a zaposleni su na vaskularnoj hirurgiji juče ujutro u ostavi tog odeljenja Kliničkog centra pronašli teglu u kojoj je, kako se pretpostavlja, deo abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odneo iz te zdravstvene ustanove, pišu podgoričke Vijesti. Ta informacija juče je nezvanično potvrđena iz više izvora u Upravi policije, ali i Kliničkog centra.

Osnovno državno tužilastvo, prema nezvaničnim saznanjima, dalo je juče nalog da se pronađeni materijal uputi na veštačenje.

pixabay
foto: Glas javnosti

Hirurga porodica pokojnika optužuje za prikrivanje dokaza – dela tela pokojnika, ali i nesavesno lečenje sa smrtnim ishodom. Iz Kliničkog centra su zvanično potvrdili da policija vodi istragu po prijavi. Nisu, međutim, precizirali protiv koga.

“Potvrđujemo da je policija vršila istragu u skladu sa prijavom koju je imala i u potpunosti sarađujemo kao i uvek sa svim državnim organima. Svoje postupke Klinički centar Crne Gore će uskladiti sa rezultatima istrage koju policija sprovodi bez prejudiciranja istih”, saopšteno je iz te ustanove.

Prema nezvaničnim saznanjima, vaskularni hirurg je pre dvadesetak dana operisao pacijenta koji je preminuo nakon nekoliko dana.

Iz policije su nezvanično kazali da je porodica pacijenta podnela krivičnu prijavu zbog navodnog nesavesnog lečenja sa smrtnim ishodom. Član porodice preminulog, kako su pojasnili, u privatnoj ordinaciji vaskularnog hirurga pre nekoliko dana uočio je navodno teglu sa delom ljudskog tela na kojoj je bilo napisano ime i prezime pokojnika. Porodica je nakon toga podnela prijavu zbog prikrivanja dokaza, pa je policija po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva prekjuče pretresala privatnu ordinaciju u kojoj N. F. radi, prostorije Kliničkog centra i saslušavala medicinsko osoblje vaskularne hirurgije.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR