Glas Javnosti

OGROMNA SRAMOTA NAŠEG DRUŠTVA: Krađa na pruzi kod Nove Pazove usporila voz sa 200 na 20 kilometara na čas

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na kontaktnoj mreži brze pruge Beograd–Novi Sad kod Nove Pazove ukradene su, u ponedeljak uveče, „čvrste tačke“ kontaktne mreže na sva četiri koloseka, zbog čega su na delu između Stare i Nove Pazove uvedene lagane vožnje, a resorni ministar Tomislav Momirović poručio je da država neće tolerisati uništavanje železnice.

On je, nakon obilaska železničke stanice Nova Pazova, dodao da su „besprizorni kriminalci“ sinoć izvršili delo teške krađe i napravili imovinsku štetu za srpske železnice i državu Srbiju.

– Ovakvi postupci ne samo da su nas naterali da smanjimo brzinu vožnje sa 200 kilometara na čas na 20 km na čas, već izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja – upozorio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, piše RTV.


Momirović je istakao da imamo najbržu prugu u Istočnoj Evropi i da je uloženo više od milijardu evra da bi se spojila dva najveća grada u našoj zemlji.

– Nećemo dozvoliti da kriminalci ugrožavaju železničku imovinu, nećemo dozvoliti da bilo ko pljačka ono što su naši radnici izgradili teškom mukom, ono što su naši građani finansirali i država će imati snage da se suoči sa ovim problemom, da sve ljude koji su učestvovali u ovom kriminalnom aktu privede pravdi i da odgovaraju za počinjeno delo – naglasio je.


U ovom ministarstvu podsećaju da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina. U slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina, navode iz ministarstva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR