Glas Javnosti

Ograničenje cena maski i rukavica više ne važi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uredba Vlade Srbiije kojom se ograničivaju cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, prestaće da važi sa ukidanjem vanrednog stanja

To je od 11 uredaba čija će primena prestati ukoliko danas parlament donese odluku da se vanredno stanje, koje je uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona, ukida.

Ako su rukavice od januara do sada poslupele 25 puta, koliko će apotekari tek sada moći da po sistemu liberalnog kapitaliznma kreiraju cene kada se bez  zaštitne opreme ne može ni u gradski prevoz. 
 
Osim uredbe o ceni maski i rukavica, prestaje i ona o organizovanju rada poslodavaca, rokovima u sudskim postupcima, načinu učešća optuženog na glavnom pretresu, o dodatnom zaduživanju, organizovanju rada ustanova socijalne zaštite i domskog smeštaja, o poreskim merama za vreme vanrednog stanja radi ublažavanja ekonomskih posledica tokom vanrednog stanja.
 
Kako Vlada Srbije objašnjava do stupanja na snagu odgovarajućih zakona i posle ukidanja najrigoroznijih mera, i dalje će važiti uredbe o rokovima u upravnim postupcima, pomeranju rokova za podnošenje godišnjih izveštaja korisnika budžetskih sredstava, fiskalnim pogodnostima privrednim subjektima i građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije, o merama u drumskom saobraćaju, novčanoj pomoći gazdinstvima i građanima...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR