Glas Javnosti

OGORČENI LEKARI BEZ 'DLAKE NA JEZIKU': 'Takozvani krizni štab je jako tužna grupacija, tužnija i od Vlade Srbije' (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Načelnik dnevne bolnice gradskog zavoda za plućne bolesti, doktor Dejan Žujović, detaljno je objasnio čemu služe maske i kako razlikovati efikasnu od one koja nikakvu svrhu nema. Razočaran je stanjem u zdravstvenom sistemu i smatra da mi nismo spremno dočekali virus.

On kaže da je skandalozno što smo kasno dobili zaštitnu opremu, a njemu je stradalo desno plućno krilo iz toga razloga. Dr Žujović ne veruje da će uspeti da preživi ukoliko mu se desi da se ponovo zarazi. Kaže da sebi nikada ne bi dozvolio ono što su pojedini dozvolili, a to je da ih Aleksandar Vučić čovek koji “mnogo sere” uči poslu.

-Prosto na to ne bi pristao ni po koju cenu – kaže dr Žujević.

Doktor Žujević ne priznaje alternativnu metodu lečenja koju sprovodi Željko Mitrović i dodaje da je ozoniranje na Pinku prekinuto kad se veliki broj ljudi zarazio.

Takozvani krizni štab je po rečima doktora jako tužna grupacija tužnija i od Vlade Srbije.

-Drugima daju saveta a oni se nijednog od tih saveta ne pridržavaju, a slike sa Zlatibora to najbolje pokazuju. Dok se doktori bore za život pacijenata i svoj lični oni biraju hranu i smeštaj – objašnjava on i kaže da je najviše ogorčen na dr Kona i “nafrakanu”.

Žujović dalje objašnjava da dnevno samo on primi 20 zaraženih pacijenata i smatra da je ovo cunami, a u javnosti se predstavlja kao neki talas ili pik. Doktor je podelio dosta saveta građanima između ostalih da temperatu do 38 stepeni ne treba obarati jer tad sam organizam ubija virus. Žujović je za virus rekao da je na steroidima i naveo njegov primer kako je za samo par sati ostao bez plućnog krila iako se zravo hrani i redovno trenira.

On objašnjava da loša ishrana i mnogo stresa dodatno pojačavaju dejstvo virusa, a za to krivi sistem.

-Glupost je to što priča nafrakana da virus slabi i nju niko više i ne može da sluša – kaže Žujović.

Lečenje pacijenata košta između 5000 i 8000 evra, a to naš sistem ne može da izdrži. Predsedniku Vučiću de Žujović je poručio da “prestane da sere”, a Svetskoj zdravstvenoj organizacije predložio da pozove Vučića za savete kad se već u sve razume.

(Izvor: Pravda)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR