Glas Javnosti

OGLASIO SE VATERPOLO SAVEZ : Nije tražio ponovnu rekonstrukciju bazena Tašmajdan

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iz Vaterpolo saveza Srbije za portal Vremena su rekli da oni nisu tražili da se izvrši nova rekonstrukcija bazena Tašmajdan.

Podsetimo, bazen Tašmajdan će ponovo biti rekonstruisan, i to samo četiri godine posle prošle rekonstrukcije jer, kako se navodi, od tada ne postoje uslovi za održavanje međunarodnh takmičenja iako se tada tvrdilo da to neće biti slučaj. Cena nove rekonstrukcije iznosi 240 miliona dinara, 10 miliona više od prethodne.

Rekonstrukcija koja je započela 2019. godine, a završena 2020. bila je, prema rečima tadašnjeg zamenika gradonačelnika, a sadašnjeg ministra građevinarstva Gorana Vesića najveća i najtemeljitija otvorenog bazena Tašmajdan od kako je sagrađen. On je tada rekao da je smanjena dubina bazena, ali da to neće uticati na organizaciju takmičenja. Međutim, prema tenderskoj dokumentaciji baš je smanjena dubina otvorenog bazena povod za raspisivanje javne nabavke jer zbog toga „Tašmajdan ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima, u skladu sa standardima koje propisuje Svetska organizacija za vodene sportove (FINA)“.

„Vaterpolo savez Srbije ne odlučuje o tome da li će i kome će neko međunarodno prvenstvo da bude dodeljeno, u bilo kojoj uzrastnoj kategoriji. U bliskoj budućnosti nemamo ni jedno međunarodno takmičenje, osim Evropskog prvenstva za seniore koje će se održati u Beogradu, u leto 2026. godine i za koje se svakako ne zna lokacija, tj. bazen gde će se igrati“, kaže Viktor Jelenić, direktor Vaterpolo saveza Srbije.

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović je izjavio da novu rekonstrukciju bazena na Tašmajdanu ne bi osmislio ni Del Boj (komedija Mućke) i da gradski čelnici imaju osećaj nekažnjivosti. „Dati pre tri godine dva miliona evra da se smanji dubina bazena, a ove godine dali još dva da se vrati na prethodnu dubinu, to prevazilazi i Top listu nadrealista. Na žalost, to pokazuje da gradski čelnici imaju osećaj apsolutne nekažnjivosti, jer da postoji ozbiljan pravni sistem i kontrola – neko bi se uplašio da ne završi iza rešetaka“, istakao je direktor CLS-a.

Potpredsednica SSP Marinike Tepić pitala je javno ministre finansija i sporta Sinišu Malog i Zorana Gajića da li su saučesnici „u novoj malverzaciji gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koji planira da bez potrebe rekonstruiše bazen Tašmajdan“ i „na taj način izvuče novac od građana Srbije“.

Glas javnosti/Vreme

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR