Glas Javnosti

OGLASIO SE MUP POVODOM RACIJE U 'STUDENJAKU': Postupili smo po PRIJAVI građana, grupa PIJANIH nije htela da se RAZIĐE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon što je snimak "razbijanja" kovid žurke u Studentskom gradu na Novom Beogradu postao viralan, svoje saopštenje je izdao i MUP koji demantuje da je bilo nasilja i upotrebe sredstava prinude nad studentima.

Sinoć je u "Studenjaku" na Novom Beogradu policija rasturila okupljanje većeg broja mladih osoba. Kako su naveli iz policije, njihovi pripadnici su, u saradnji sa komunalnom milicijom, postupili su po prijavi građana i izašli na lice mesta u Studentskom gradu u Novom Beogradu, gde je veliki broj ljudi glasnom muzikom, vikom i galamom narušavao javni red i mir i kršio propisane epidemiološke mere.

Po dolasku policijskih službenika, veći broj okupljenih osoba se mirno razišao. Manji broj, vidno alkoholisanih, odbijao je da se raziđe. Policija je sa njima obavila razgovor, nakon čega su se i oni udaljili.

Prilikom intervencije policijskih službenika nije bilo pružanja otpora okupljenih, niti je bilo upotrebe sredstava prinude od strane policije. Na video-snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se nekoliko policijskih patrola kako prilaze Studentskom gradu.

Mladi su bili okupljeni ispred video bima kod amfiteatra na otvorenom, u dvorištu kompleksa, kod Doma kulture Studentski grad. Kad su ugledali policiju, većina je počela da beži.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR