Glas Javnosti

OGLASIO SE MLADIĆ KOJI JE OKAČIO SRPSKU TROBOJKU NA KARAULI NA KOŠARAMA: 'Nisam je ostavio ALBANCIMA da rade sa njom ŠTA ŽELE'!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Objave na društvenim mrežama i pisanje beogradskih medija da se srpska zastava zavijorila na Košarama, izazvali su burne reakcije i oprečne informacije u prištinskim medijima.

Kako prenosi "Kosovo onlajn", mladić za kojeg je navedeno da je okačio zastavu napisao je da je nije tamo ostavio.

-Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam poneo jednu njihovu veliku - naveo je on na društvenim mrežama.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori medu albanskim zastavama koje su poderane.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by К О Ш А Р Е (@karaula_kosare)

 

-Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu - piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Karaula Košare nalazi se na granici sa Albanijom, oko koje su tokom sukoba 1999. godine vođene velike borbe pripadnika tadašnje vojske Jugoslavije sa jedne i pripadnika tzv. OVK i NATO avijacije sa druge strane.

Kosovska policija je demantovala da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom vešću i poručuju da je na licu mesta uočeno da srpska zastava nije na mestu na kojem se vidi na fotografijama. 

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za "Gazetu ekspres" da nadležne jedinice kontrolišu to područje.

Oglasila se i organizacija ratnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave na osmatračnicu na Košarama nazvala "činom provokacije Srbije" i zatražila od vlade u Prištini i bezbednosnih struktura da preduzmu hitne mere i kazne odgovorne za taj čin.

-Vlada Kosova i bezbednosni organi sigurnosti treba da preduzmu mere i zauvek zaustave ovakve pojave i kazne počinioce. Inače, šta nam preostaje? Da odustanemo od države koju imamo, jer se ni u državi koju smo sami izgradili ne osećamo sigurno -, navodi se u saopštenju, prenosi "Kosovo onlajn".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR