Glas Javnosti

OGLASIO SE KONZILIJUM LEKARA: Stanje patrijarha, kompleksno, ali stabilno, NADGLEDAJU GA RUSKI LEKARI! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Konzilijum lekara koji brine o stanju Patrijarha, oglasio se povodom brojnih natpisa u medijima oko navodne smrti Irineja.

"Dana 19. 11. 2020. godine u jutarnjim časovima došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica COVID 19", kaže se u saopštenju Konzilijuma i dodaje da je kompleksno, ali stabilno.

Kako se navodi, stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom patrijarha, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posledica kovid-19 i da je njegovo zdravstveno stanje kompleksno, ali stabilno.

Patrijarh Irinej se u bolnici nalazi od 4. novembra.

Saopštenjem i demantijem se oglasila i Srpska pravoslavna crkva.

Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili.

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati.

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR