Glas Javnosti

OGLASIO SE IZVOĐAČ RADOVA U BLOKU 37: Tražićemo 400 MILIONA od stanara sve dok nam GRAD NE PLATI! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građevinska kompanija “lnobačka” je, na pitanja “Glasa javnosti” u vezi sa njenim predlogom Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da joj stanari Bloka 37 isplate 400 miliona dinara na ime naknade za pretrpljenu štetu, odgovorila da je višestruko oštećena.

- Osim što su ukaljani ime i ugled kompanije, načinjena je i višemilionska šteta. Budući da nisu ispunjeni, po ugovoru sa investitorom Durst Development dogovoreni radovi, investitor ima puno pravo da tereti našu kompaniju za neizvršavanje ugovornih obaveza. Kako su mašine kompanije lnobačka nedeljama bile blokirane na gradilištu privatne parcele u vlasništvu investitora jer su građani svojim telima blokirali ulaz i izlaz mašinama i time onemogućavali njihov rad, o čemu su se javno dogovarali, a mediji njihove namere, pa i realizaciju istih, prenosili (o čemu postoje i video materijali), imamo dovoljno dokaza o tome da je grupa građana nezakonito sprečila našu kompaniju da obavlja Ustavom zagarantovano pravo - pravo na rad – navodi se u odgovoru, i dodaje:

- Iako smo zajedno sa investitorom, u više navrata javno ukazivali i na vreme upozoravali da su u ovom specifičnom slučaju, ove dve kompanije kolateral, te da su u pozadini političke igre pojedinaca, za to nisu imali sluha ni stanari, ni Grad Beograd. Napominjemo da, do današnjeg dana, nikakav dogovor nije postignut izmedu Grada i investitora, jer Grad nije odgovorio na dopis investitora u pronalaženju dogovora. Samim tim smo, i investitor i mi, kao izvođač, oštećeni u višemilionskom iznosu, za koji neko mora snositi odgovornost.

Onog trenutka kada pisanim putem dobijemo konkretan predlog od Grada o sanaciji štete i novim lokacijskim predlozima, znaćemo da je Grad zaista spreman na dogovor, a naravno istog trenutka povući ćemo predlog za nadoknadu štete, koji smo podneli Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Za sve naše buduće aktivnosti postoje institucije Republike Srbije koje će, raspolažući svom prikupljenom dokumentacijom, utvrditi ko je odgovoran za nastalu štetu i propao projekat, za koji smo imali apsolutno sve Zakonom propisane i u skladu sa istim ishodovane dozvole i prateću dokumentaciju – zaključuje se u odgovoru “Inobačke”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR