Glas Javnosti
posta

OGLASIO SE IZVOĐAČ RADOVA NA PLACU KOD SRUŠENE ZGRADE NA VRAČARU: 'Nemam veze ni sa čim'! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, koja je pre dva dana praktično potonula pored neobezbeđenog gradilišta, preti da se potpuno sruši.

Još jedan deo zgrade, koja se zbog loše procene investitora na susednom zemljištu delimično urušila, srušio se danas, a situacija je alarmantna.

Građani i stanovnici ove zgrade u velikom su šoku.

Ekipa Glasa javnosti uspela je danas da uđe u obezbeđeno dvorište odakle su uspeli da snime pravo stanje zgrade.

Milovan Radojević, izvođač radova i odgovorno lice čije se ime navodi na građevinskoj tabli kod gradilišta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, pored kojeg se urušila zgrada izjavio je da on nema ništa sa tim, ni sa radovima, ni sa urušavanjem. 

U petak se zbog gradilišta koje se nalazi pored pomenutog objekta urušio deo ove zgrade, a stanari su privremeno smešteni u hotel.

Radojevć je za "Blic" rekao da "on i njegova firma nemaju nikave veze ni sa urušavanjem ni sa radovima".

Kako tvrdi, njegova firma je bila angažovana "za sasvim druge radove, koji nisu bili ni započeti", a uz to je i "ugovor koji je imao sa investitorom raskinuo".

- Kao što sam i policiji rekao, "Ropeber Studio" i Milovan Radojević nemaju nikakve veze sa urušavanjem u Vidovdanskoj ulici, jer je investitor sa mnom ugovorio radove koje je tek trebalo obavljati, koji nisu ni mogli biti započeti dok se ne završe radovi za koje je bila angažovana druga firma - tvrdi Radojević.

 

Na pitanje ko je onda kriv, odnosno ko je kopao za temelje, Radojević tvrdi da ne zna.

Kako dalje kaže, Ropeber Studio je bio angažovan za izvođenje temelja, armiranobetonske radove, stubove, ploče, ali je čak i za te radove ugovor "usmeno raskinut", jer je njegova firma, kaže, "bila zauzeta radovima na drugim gradilištima i nije mogla da se obaveže da će radove vršiti onom brzinom kojom je to želeo investitor".

- Investitor je nakon našeg usmenog dogovora o raskidu saradnje, angažovao drugu firmu koja bi vršila te radove - tvrdi Radojević, dodajući da je i sam, kao i investitor, za krivičnu prijavu saznao iz medija, a da mu je i građevinska inspekcija potvrdila da će krivična prijava biti podneta.

- Rekao sam isto to i građevinskoj inspekciji - da se moje ime tamo pojavljuje zato što se nikad ne pojavljuju nazivi svih izvođača, a posebne firme su bile angažovane za svaku grupu radova: rušenje, iskop, šipove, metalno razupiranje. Tek kad se ceo iskop završi, tek tada bih ja došao sa svojim ljudima da armiramo temelj, da betoniramo i ostalo, ali do tih radova se nije ni došlo - kaže Radojević.

On još tvrdi da je Investitor zaključio poseban ugovor sa izvođačem koji je rušio i radio iskop

On je dalje rekao da mu je prilikom registracije firme trebala firma koja ima dva završna računa, te je njegova firma registrovana preko knjigovodstvene agencije koja nije menjana od početka.

- Ta agencija je od početka učestvovala. Mi smo, za potrebe poslovanja, kupili tu firmu koja se navodno bavila pornografijom. Rečeno mi je da je firma čista, da nisu u kreditima. Tog čoveka iz papira ne znam, ali ne verujem da se bavio time, mada tako kažu - objašnjava Radojević, i dodaje da je poslovanje knjigovodstvene agencije Ivane Tričković besprekorno i "kristalno čisto", te da mu je jako žao što je njeno ime umešano u čitavu aferu. 

 

Milovan Radojević tvrdi da ni sa čime nema nikakve veze, ali je rekao ime i prezime muškarca, čije se ime međutim ne nalazi na građevinskoj tabli, ali koji je "blizak sa investitorom" i "upućen u sva dešavanja".

Osoba bliska investitoru kaže za "Blic" da je čitav projekat od početka bio manjkav, napravljen je niz propusta, a odgovornost za dešavanja snose svi uključeni - kako investitor, tako i projektant i izvođač.

- Nedostajao je izvođač. Kada je "Ropeber Studio d.o.o." raskinuo ugovor, druga firma je trebalo da preuzme na sebe radove, ali njih niko nije kontrolisao - trvdi on.

- Temeljna jama nije urađena kako treba, iako je sve rađeno u granicama placa, odnosno, nisu potkopani temelji zgrade koja se urušila - tvrdi ta osoba "bliska sa investitorom".

(Glas javnosti) 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR