Glas Javnosti

OGLASIO SE IGOR JURIĆ O DEVOJČICI IZ PIROTA: Ima indicija da je zlostavljana!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbiju je danas, srećkom na kratko, potresla vest da je nestala tinejdžerka Bobana iz Pirota, i i da je potraga za njom trajala dva dana.

- Pronađena je, živa je i zdrava, sve je u redu - rekao je.

Povodom ovog slučaja oglasio se i osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić.

- Pre sat i po vremena sam dobio informaciju da je devojčica pronađena. Ima indicija da je zlostavljana od strane osobe van porodice. Da li je bekstvo ili nešto drugo, utvrdiće nadležni - kazao je Jurić za TV Prva.

 On je naveo da je zlostavljanje dece često povezano sa nestajanjem dece. Kako kaže, godišnje se prijavi između 1.500 i 2.000 nestale dece, dok se 95 odsto pronađe.

- Nažalost, ima tužnih priča, nekada je u pitanju suicid, nekada otmica. To je nekako povezano sa zlostavljanjem na internetu, u porodica ili je to činila osoba bliska porodici - ističe Jurič.

On je objasnio da u većini slučajeva roditelje ne objave da je dete nestalo na vreme, ili zbog toga što se to i ranije dešavalo, ili je u pitanju problem u porodici. Jurić je takođe govorio o tome da postoje različite situacije u kojima objavljivanje nestalih na društvenim mrežama može da bude dobro ili loše.

"Postoji razlog da se sama objava ne desi odmah. To može da utiče na život otetog deteta. Zato mora da postoji registar nestalih", objasnio je on.

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" kaže da je to u većini država to praksa, kada je reč o postojanju tog registra nestale dece i istakao da nema objašnjena vlasti zašto to još nije učinjeno.

Komentarišući nedavni slučaj zlostavljanje deteta od 10 meseci, on je istakao da je "bio zaprepašćen".

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR