Glas Javnosti

Oglasile se Maksićeve kolege: Svi smo u šoku...

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dan nakon što je policija uhapsila Đoka Maksića, profesora sa Medicinskog fakulteta i načelnika nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji, pod sumnjom da je primao mito, oglasile su se i njegove kolege sa VMA,a potom i pacijentkinja koja je poverenje ukazivala svom omiljenom lekaru.

- Svi smo u šoku. Dr Maksić je jedan od najboljih među nama. On je najzaslužniji za transplantaciju bubrega koja se godinama izvodi na VMA. Ne znamo šta da mislimo, sve nas je ovo mnogo uzbudilo, rekle su Maksićeve kočege sa VMA. 

Dr Maksić je između ostalog bio i Koordinator za transplantaciju organa, poverenje jedne pacijentkinje bilo je toliko da su cela njena porodica, kao i nekoliko prijatelja zaveštali svoje organe.

-Veoma sam potresena zbog hapšnja dr Maksića. Nijednom lekaru nikada nisam verovala, koliko njemu. Osim što je vrhunski stručnjak u svojoj oblasti, on je neko ko se svakom svom pacijentu posveti do kraja, a to je danas retkost u zdravstvu. Slušajući njega, shvatila sam koliko je bitno zaveštati organe i nekome spasiti život. Cela moja porodica, ali i nekoliko prijatelja potpisalo je “donorsku karticu” baš zbog njega. Nadam se da će se na kraju ispostaviti da je sve ovo bila greška i da dr Maksić nije kriv za to za šta ga optužuju – rekla je ova pacijentkinja.

Maksića policija tereti da je tokom 2020. godine uzeo mito od većeg broja pacijenata, od čega su tri pacijenta priznala davanje mita. Prema sporazumu sa tužilaštvom, oni će, nakon što sud potvrdi sporazum, biti osuđeni na uslovnu kaznu zatvora.

Maksić se na prvom saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a sudija mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

(Izvor: Nova.rs)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR