Glas Javnosti

Oglasila se doktorka iz Novog Sada o rasističkom napadu: To je bila interna komšijska svađa (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Klinički centar Vojvodine (KCV), gde je zaposlena novosadska doktorka koja je izvređala jednu tamnoputu studentkinju iz Irske na novosadskom Medicinskom fakultetu, najoštrije je osudio taj rasistički ispad, a doktorka se potom obratila sa zahtevom da se objavi njeno izvinjenje zbog "neprijatne situacije" i istakla da je incident predstavljao "internu komšijsku svađu".

Verbalni napad na studentkinju se dogodio u ponedeljak u liftu zgrade u Novom Sadu gde je doktorka zatekla tamnoputu devojku i rekla joj da napusti lift zbog korone. Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom sa drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe, doktorka joj je na engleskom rekla: “You go out because corona is now. You go out! F**k you!” (Izađi napolje, korona je. Izađi! Je**i se)’

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem. Doktorka joj je tada rekla: ’’With you I have a problem because you are a black krava.’’ (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

-Povodom snimka nemilog događaja, a koji se desio van prostorija Kliničkog centra Vojvodine, ali u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Klinički centar Vojvodine ovom prilikom ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje,  saopšteno je iz KCV.

Kako navode dalje, Klinički centar Vojvodine, kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja će o navedenom slučaju obavestiti nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljanje lekarske profesije, rečeno je  u Kliničkom centru Vojvodine.

Snimak incidenta pogledajte ispod: 

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR