Glas Javnosti

ODUSTALI OD PROTESTA!? Lončar ubedio doktore iz “Udruženja protiv kovida” da nema potrebe za tim i da će rešiti sve sporne situacije!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uspeo je da ubedi lekare okupljeni oko udruženja Ujedinjeni protiv kovida da odustanu od subotnjeg protesta najavljenog na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

 

Naime, oni su se, predvođeni Vukom Vučićem, videli na sastanku gde su dogovoreni koraci u pogledu zahteva tog udruženja a najavljeni su i redovni sastanci u budućnosti lekara predstavnika UPK i predstavnika ministarstva.

Zahtevi su ostali na nivou obećanja ministra da će se lično angažovati da problemi budu rešeni, dodali su lekari.

Među ekipom nije bilo Radeta Panića, predsednika Sindikata zdravstvenih radnika i farmaceuta Srbije, čoveka koji se mesecima svesrdno putem medija zalaže za njihova prava.

-Lončar je zahtevao da on ne bude na sastanku, jer je iz Sindikata i godinama se “nešto stalno buni”. I da će on biti glavni “kamen spoticanja” u bilo kakvim pregovorima. Stiče se utisak da su išli “linijom manjeg otpora” jer očekuju da će im ministar izaći u susret u budućnosti, kaže nam izvor upućen u dešavanja.

Ove navode Panić nije želeo da nam komentariše. Za sada.

Zbog toga je i utisak da zahtevi koje su ranije iznosili UPK nisu tako oštro izneti u razgovoru sa ministrom već je dogovoreno da se sporne situacije razmotre i da će na naredni sastanak doći sa lekarima koji su potpisnici UPK, a smenjeni su, i da će pokušati da se ta situacija reši, analizira N1 informaciju koju je obradio sa RTS.

Osim toga oni su tražili i redefinisanje kriznog štaba i pitanje njihove stručnosti, kao i reviziju broja obolelih i da bi u to trebalo da budu uključeni i oni.

Lončar je nakon sastanka, za RTS rekao da neće biti revanšizma prema potpisnicima te inicijative i da će se preispitati da li je neko smenjen i zašto.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR