Glas Javnosti

Održana prve nacionalna konferencija o bezbednosti u školama (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako prenosi Tanjug, škole bi trebalo da dobiju stručna lica, koja bi bila akreditovana, i to sve s ciljem da prate rizike i primenjuju mere kada je ugrožena bezbednost dece, saopšteno je na prvoj nacionalnoj konferenciji, posvećenoj bezbednosti u školama.

- Naša želja je da zajedno sa Zavodom za unapređenje obrazovanja akreditujemo obuku za sertifikovana lica koja bi bila zadužena da prate rizike i sprovode određene mere kada je ugrožena bezbednost dece, jer je njihova bezbednost najvažnija - rekao je Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost (INIS).


Osvrnuvši se na dojave o bombama u školama, ocenio je da odavno postoji potreba za obučenim licima koja će u školama moći da procene bezbednosnu situaciju na licu mesta, jer su deca danas jedna od najugroženijih kategorija.

Predstavnik Društva direktora Republike Srbije Dejan Nedić je ocenio da je ovaj skup veoma značajan, jer je nasilje uzelo maha u školama. On je istakao da je  porodica  vrlo značajna za obrazovanje dece, kao i da od pandemije korona virusa deca nemaju razumevanja za svoje vršnjake jer nisu imali nastavu zajedno.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR