Glas Javnosti

Posle TREĆEG UPISNOG ROKA na fakultetima ima još slobodnih mesta!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Univerzitetu u Beogradu se održao i treći upisni rok za buduće brucoše, jer nisu popunjena sva budzetska i samofinansirajuća mesta.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Petar Bulat izjavio je danas da se u trećem upisnom roku na Beogradskom univerzitetu prijavilo 92 kandidata, koji su konkurisali na 147 programa, a bilo je ukupno 2.444 slobodnih mesta - 992 budžetska i 1.452 samofinasirajuća.

On je, na sednici Senata Univerziteta u Beogradu, ocenio da je treći upisni rok bio “relativno uspešan”.

Bulat je rekao da će, ukoliko se svih 92 kandidata upiše na fakultete, biti dostignut prošlogodišnji broj studenata. On je istakao da se broj upisanih studenata poslednje tri godine ustalio i dodao da se svake godine upiše oko 12.000 akademaca.

On je naveo da je 2018. i 2019. godine bio sličan broj studenata i ocenio da su uspeli da zaustave trend opadanja broja akademaca. Podsetio je da je treći upisni rok počeo 21.septembra prijavom kandidata, 22. septembra su bili prijemni ispiti, a rezultati bi trebalo da budu istaknuti danas na fakultetima.

Bulat je naveo da je u trećem upisnom roku najviše slobodnih budžetskih mesta bilo na Poljoprivrednom fakultetu, Rudarsko-geološkom i Tehničkom fakultetu u Boru, koji pripada Univerzitetu u Beogradu, a najviše slobodnih samofinansirajućih mesta bilo je na Ekonomskom i Filološkom fakultetu.

Prema njegovim rečima, ove godine je bilo malo više slobodnih mesta na budžetu nego prošle godine, ali je u pitanju mala razlika.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR