Glas Javnosti

ODOŠE SVI PREKO GRANE! U Srbiji nema ko da vozi kamione

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija se suočava sa nedostatkom oko 6.000 vozača. Poslednjih godina oni odlaze uglavnom u Zapadnoevropske zemlje.

Put do profesionalnog vozača nije ni brz ni lak. Vozač ne može odmah da sedne u kamion kad dobije kategoriju u vozačkoj dozvoli.

Slavoljub Jevtić, predsednik Nacionalne asocijacija špediterskih društava i agenata P.U. "Transport i logistika" istakao je za RTS da Srbiji nedostaju tri kategorije vozača, piše RTS.
VOZAČI IZ SRBIJE U NEMAČKOJ ZARADE I DO 2.500 EVRA! Ispovest Mileta koji VOZI KAMION skoro 20 godina: Često na platu ide i dodatak za stan ili hranu!

VOZAČI IZ SRBIJE U NEMAČKOJ ZARADE I DO 2.500 EVRA! Ispovest Mileta koji VOZI KAMION skoro 20 godina: Često na platu ide i dodatak za stan ili hranu!

 
U prvoj su vozači međunarodnog transporta kojih i najviše nedostaje, u drugoj oni koji rade samo u domaćem transportu a u trećoj vozači u distribuciji, odnosno snabdevanju velikih gradova.
 
U principu je, navodi, veliki problem za sve kompanije koje se bave organizaciom transporta ili špediterske kompanije koje rade sa transportnim ili vozačkim da se obezbedi neophodan broj vozača u ovom trenutku.
 
"Jedan od novonastalih problema je i da smo došli u situaciju da je dosta naših vozačkih kompanija osnovalo kompanije u inostranstvu da bi mogli da rade i vozači sada odlaze tamo kod njih. A drugi problem je da određene kompanije iz Zapadne Evrope dolaze u Srbiju i kupuju naše firme kako bi pre svega obezbedile vozače", objasnio je Jevtić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR