Glas Javnosti

Odobreno 60 subvencija: Mladim majkama sa decom a bez nekretnine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da je do sada odobreno 60 subvencija za stanove mladim majkama koje su rodile dete, a nemaju nekretninu.

- U ovom momentu je odobreno oko 60 subvencija. Dok sam bila na čelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, bilo je odobreno 58", rekla je Kisić.

Odgovarajući na pitanje šta će Ministarstvo na čijem je čelu da učini za podsticanje mladih parova, pošto prvi podaci sa popisa pokazuju da građana u Srbiji ima za 700.000 manje, Kisić je kazala da će to biti tema o kojoj će se tek razgovarati.

- Rezultati popisa nisu još uvek definitivni, ali jeste činjenica da nas ima manje. Tu će biti čitav niz stimulativnih mera, kako za mlade bračne parove, tako i generalno u smislu osnaživanja porodice i porasta nataliteta", rekla je Kisić.
 
Ona je podsetila na to da je samo u toku prošle godine dva puta izmenjen zakon kada je u pitanju finansijska podrška porodicama sa decom i to sa finansijskim efektima koji su oko 20 milijardi dinara po godini.
 
- Znamo za subvencije za stanove za majke koje do sada nisu imale nekretninu, a koje su rodile dete i sa takvim merama ćemo nastaviti, kao i sa čitavim nizom podsticaja. To jeste pitanje porodice i dece, a to su najznačajnija pitanja i posvetićemo im izuzetnu pažnju u narednom periodu", rekla je Kisić.
 
Ona je dodala da su rezultati popisa tu da upozore da je krajnje vreme da se svi uozbiljimo na pitanjima nataliteta, očuvanja i pomoći porodici.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR