Glas Javnosti

ODBRANIMO ŠUME FRUŠKE GORE! Protest u Nacionalnom parku: Nedopustivo je da se šume Vojvodine besomučno seku!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani i aktivisti pokreta Odbranimo šume Fruške gore protestovali su u tom Nacionalnom parku. Oni su poručili da je nedopustivo da se šume Vojvodine besomučno seku.

Mesto okupljanja na ovom protestu bilo je brdo kod manastira Rakovac, gde je parcela koja je restitucijom vraćena crkvi, a koju je eparhija Sremska dala vlasniku firme Galens, Nebojši Petriću.

Zbog toga je određenim delom Fruške gore zabranjen prolaz, pa su aktivisti isekli ogradu i, kako kažu, šumske staze ponovo oslobodili za prolaz planinara. Ocenjuju da trenutno nema političke volje da se promeni regulativa koja dozvoljava uništavanje šuma i zaštićenih područja.

 

„Imamo toliko sada žarišta u Vojvodini da je to sada već više jedna katastrofalna situacija. U Subotici, u palanci, Gornjem Podunavlju, Donjem Podunavlju, Vršačke planine, znači ovo malo šuma oni su planirali da poseku zato što su upodobili sve planove ostvarenju profita i komercijalnim interesima. To je nedopustivo“, poručila je Dragana Arsić iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore, prenosi N1. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR