Glas Javnosti

OD RAJA ZA TURISTE DO PAKLA! U jeku sezone ni KAP VODE na Kopaoniku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Problem vodosnabdevanja u jeku sezone na Kopaoniku ne postoji od juče i sve je veći usled masovne gradnje i nedovoljnog ulaganja u vodovod.

U najvećem srpskom zimskom turističkom centru se problem vodosnabdevanja javi kada je sezona i kada su kapaciteti maksimalno popunjeni. Onima na nižim kotama slavine su suve po ceo dan, nema dovoljno vode za piće, uvode se restrikcije.

Brojni turisti negoduju i bune se, a problem je sve veći usled masovne gradnje i nedovoljnog ulaganja u povećanje kapaciteta vodovoda. NNeki ugostiteljski objekti su sami rešili problem, te bušili zemljište da bi pronašli vodu i imali sopstveni izvor snabdevanja.

- U vreme restrikcija obezbedili smo cisterne sa vodom za piće, a do nestašice vode krajem protekle nedelje došlo je usled neusklađenih kapaciteta fabrike za preradu vode iz Draganjskog potoka i prekomerne potrošnje. Tečnije rečeno, imali smo veliku mutnoću vode koja u fabriku dotiče a do toga je došlo zbog visoke temperature i topljenja snega, što se u ovom periodu retko dašava. Stoga smo objekte na nižim kotama protekle subote i nedelje bili prinuđeni čak i da sa vodovoda isključimo - kaže Radomir Jaćović, direktor JKP "Raška".

- Tako smo uspeli da u fabrici prerađenom vodom dopunimo rezervoare i da delimičnim zavrtanjem slavina na vodovodu prema tim nižim kotama smanjimo pritisak, pa i prekomernu potrošnju. Na taj način uspeli smo da uspostavimo ravnotežu i od početka ove nedelje više na Koponiku niko nema nevolja sa nestašicom čiste vode za piće - kaže Radomir Jaćović, direktor JKP "Raška", a prenosi politika.rs.

On je takođe dodao da se poodavno već radi na projektu za dugoročno rešavanje problema vodovodne i kanalizacione infrastrukture na Kopaoniku.

BONUS VIDEO: DR FEELGOOD SAVETUJE KAKO SE NE UGOJITI TOKOM PRAZNIKA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR