Glas Javnosti

Od juna, tranzitni saobraćaj više neće ići preko Gazele

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posetio je jutros radnike koji izvode završne radove u tunelu Beli potok, na obilaznici oko Beograda, u kojem se postavljaju završne obloge, čime će on biti konstrukciono potpuno kompletan, nakon čega će uslediti opremanje, i kroz tunel Beli potok, kao i na celoj obilaznici, vozila će prolaziti već od 1. juna prrnosi bizportal.rs.

Vesić je precizirao da je deonica obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj potoka dužine 9,6 kilometara, a osim tunela Beli potok, čije su dve cevi duge po 360 metara, obuhvata i dva mosta dužine 913 metara, četiri nadvožnjaka dužine 870 metara, kao i dve petelje – Avala i Bubanj potok.

Ministar je istakao da će 1. juna konačno biti završena obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka, koja se gradi od 1991. godine, uz napomenu da je najviše urađeno u poslednjih 10 godina, jer predsednik Aleksandar Vučić insistira na tome da se ulaže u infrastrukturu. 

– Ovaj tunel i izgradnja oblaznice na najbolji način pokazuje viziju predsednika Aleksandra Vučića, da se izgradnjom infrastrutkure Srbija saobraćajno poveže i razvija i postane moderna evropska zemlja. Sprovođenje vizije i politike predsednika Vučića još od 2012. godine može da se vidi u svakom delu zemlje gde se grade putevi i pruge. To se i ovde dešava – rekao je Vesić i podsetio da Ministarstvo na čijem je čelu ulaže 3,6 milijardi evra u infrastrukturu, više od drugih zemalja Zapadnog Balkana.

Vesić je dodao da preostaje da se izgradi deo obilaznice do Pančeva, dužine 31 kilometar, koji se trenutno projektuje, i u okviru kojeg će biti sagrađen veliki drumko-železnički most kod Vinče, što znači da će Beograd imati i železničku obilaznicu.

– Već sada od juna, tranzitni putnički i teretni saobraćaj više neće ići preko Gazele, i bitno ćemo rasteretiti centar grada i smanjiti zagađenje – naglasio je ministar.

Vesić je najavio da će, kada deo do Bubanj potok bude pušten u saobraćaj, zaustavna traka na auto-putu kroz Beograd biti pretvorena u žutu traku i moći će da je koriste vozila javnog prevoza, taksisti, Hitna pomoć, policija…, što će ubrzati javni prevoz preko „Gazele“.


On je zahvalio kineskim partnerima, kompaniji „Power China“, kao i azerbejdžanskom „Azvirtu“ i svim domaćim kompanijama, koje su, kaže, uradile odličan posao na obilaznici.

– Svi zajedno sprovodimo politiku preporoda Srbije, politiku predsednika Vučića i vlade, da Srbija ekonomski napreduje, da se saobraćajno poveže, da se otvaraju radna mesta i da se živi bolje. To je Srbija koja vodi računa o sebi i svom interesu – rekao je Vesić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR