Glas Javnosti

OD DANAS NEVAKCINISANI U GRČKOJ NE MOGU U KAFIĆE: Barovi zatvorenog tipa neće mi dozvoliti ulaz

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za radnike određenih sektora od danas u Grčkoj će biti obavezna vakcinacija, a na snagu stupaju i nove mere za objekte zatvorenog tipa. Nove mere će biti usmerene ka povećanju obima vakcinacije, jer ne ide tempom koji je zamislila vlada u Atini, pa je bitno istaći i neka pravila koja će pogoditi turiste u ovoj zemlji.

Kako je saopštio premijer Kirijakos Micotakis Vlada Grčke donela je odluku da uvede obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike i osoblje u domovima za stare.

Micotakis je upozorio da ko ne bude vakcinisan, biće privremeno suspendovan s posla. Inače osoblje u staračkim domovima treba da bude vakcinisano najkasnije do 16. Avgusta, a od 1. septembra vakcinacija će biti obavezna za zdravstvene radnike.

Konkretno, od danas samo vakcinisanima će biti dozvoljen ulazak u zatvorena mesta kao što su pozorišta, teretane i mesta za zabavu, a pa tako restorani, kafići i barovi zatvorenog tipa neće dozvoliti ulaz onima koji nisu vakcinisani.

 

„Svi vakcinisani građani, moći će da preko digitalne aplikacije dobiju potvrdu o vakcinaciji koju će morati da pokažu zaposlenima u objektu „, navodi se u saopštenju premijera Micotakisa.

Na tribinama u Grčkoj ne sme da bude više od 25.000 ljudi, a na sportskim događajima mogu da budu samo osobe koje su vakcinisane, a

U Grčkoj je od utorka planiraju da vakcinišu mlade od 15 do 17 godina vakcinom Fajzer/Bajontek.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR