Glas Javnosti

Od danas na Novom Beogradu pokretna ambulanta: Besplatni pregledi za sve

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pregledi se ne zakazuju

Građani opštine Novi Beograd od danas će moći da obave besplatne specijalističke preglede u terenskoj ambulatni "Kućica zdravlja" koja će na platou ispred opštine raditi do 10. aprila.

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan rekao je da će se besplatni preventivni pregledi u pokretnoj ambulanti obavljati u terminu od 8 do 15 časova.

- Pregledi se ne zakazuju, ali u slučaju da je odziv za neki od dana predviđenih za pregled veliki, odnosno ukoliko se budu formirali redovi, građani će dobiti termin za pregled tog dana - rekao je Bovan.

Objasnio je da će građanima biti dostupni pregledi u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, oftalmologa, ultrazvučni pregledi, pregledi za žene, penzionere, stomatološki, kao i pregledi za decu.


Prema njegovim rečima, prvi dan je posvećen prevenciji kardiovaskularnih bolesti, koja podrazumeva merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG i ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata.

Dodaje da je petak rezervisan za prevenciju dijabetesa, subota je dan za penzionere, nedelja je porodičan dan, a ponedeljak dan prevenciju očnih bolesti, kada će građanima biti dostupan besplatan pregled oftalmologa, utvrđivanje dioptrije za naočare kao i pregled očnog dna.

- Utorak je dan za žene, koje će moći da obave ultrazvučni pregled dojki, stručno savetovanje kako same da pregledaju dojke, savetovanje o važnosti redovnog ginekološkog pregleda - prevencija karcinoma grlića materice, kao i savetovanje o kontracepciji, dok je sreda posvećena preveniciji zdravlja kod penzionera - rekao je Bovan.Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR