Glas Javnosti

Od 500 splavova na savskom nasipu, samo 133 ima plutajuću dozvolu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neformalna grupa građana "Savski nasip" već duže od sedam godina bori se sa problemima na Savskom nasipu - od izgradnje nelegalnih objekata do ugrožavanja vodoizvorišta preko kojeg se snabdeva veći deo Beograda.

Od 500 splavova samo 133 ima plutajuću dozvolu.

Ovaj podatak udruženju građana “Savski nasip” izneo je pomoćnik ministra građevine Veljko Kovačević.

- Pre mesec dana građani su podelili informaciju na našoj Fejsbuk stranici da nepoznata osoba nelegalno buši nasip - navodi Oliver Milić.

On dodaje da je reč o vlasniku splava.

- Sada očekujemo da nadležni stručno saniraju nasip. Inspektor je naložio da nasip popravi vlasnik splava, za šta on nije stručan a uz to nemamo ni poverenje u njega… Naravno, troškove popravke trebalo bi da snose ljudi koji su štetu i napravili - ističe Oliver Milić.

On je potvrdio da je nedavno pomoćnik ministra građevine Veljko Kovačević rekao da veruje da će biti rešen problem Savskog nasipa.

- Imali smo sastanak sa g. Kovačevićem povodom ovih pitanja. On je izjavio da od 500 splavova 133 imaju pluajuću dozvolu, što znači da su splavovi nebezbedni. Tu se organizuju dečji rođendani, žurke… Tu su mala deca, mladi, tučesto ima i alkohola. Kovačević je to prosledio gradskim inspekcijama koje su dužne da uklone ove splavove, ali inspekcija to nije uradila - navodi Milić.

On ističe da je dolazak na današnji protest ispred Vlade Srbije najavilo više od 4.000 građana širom Srbije koji se bore za očuvanje voda i prirode.

Protest “Naša voda, naš vazduh, naše šume, naša Zemlja“, zakazan je za podne ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

(Izvor:Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR