Glas Javnosti

OČEKUJU SE PLJUSKOVI: Ovaj deo Srbije već je na udaru grmljavina i oluja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vrlo nestabilno vreme biće i sutra.

Ove večeri snažna oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom zahvatila je iz Bosne zapadni deo Srbije, a prvi su se na udaru nasli Podrinje i šire područje Loznice.

Ovaj sistem u nastavku večeri će se u jugozapdnoj visinskoj struji premeštati prema severoistoku i doneti pljuskove sa grmljavinom Kolubarskom okrugu, Azbukovici i Mačvi, a potom će zahvatiti i Vojvodnu i to prvo Srem, kasnije i Bačku. Na svom putu ka Vojvodini, ovaj sistem zahvatiće obodnim delom i šire područje Beograda, pa su mogući pljuskovi sa grmljavinom.


Ponegde se očekuju oluje sa gromovima i obilnim pljuskovima.

Večerašnje pogoršanje vremena na severozapadu Srbije, uvod je u vrlo nestabilno vreme tokom ponedeljka.

Širom Srbije sutra će biće uslova za pljuskove sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i nepogode sa gradom, jakim gromovima i vrlo obilnim pljuskovima.

Najveća verovatnoća ovih nepogoda biće poslepodne.

Dobra vest je i da će sredina sedmice doneti i stabilizaciju vremena, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti sunčano i sve toplije, uz temperature oko 30°C.

Oko 10. juna Srbiju bi zahvatio i prvi kraći toplotni talas, a prema trenutnim prognozama tada bi maksimalne temperature bile od 30 do 35°C, nakon čega bi usledilo blago osveženje sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom.

Dakle, nakon veoma nestabilnog maja i sam početak juna doneće slično vreme, a potom sledi stabilizacija vremena, uz pravo letnje vreme.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR