Glas Javnosti

OBAVITE LEKARSKI PREGLED BEZ KNJIŽICE I ČEKANJA na Festivalu zdravlja u Domu vojske

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Na svakom od štandova lekari će davati mnogobrojne savete. Radiće se preventivni pregledi "

Po 28. put Prolećni festival zdravlja održaće se u Beogradu, 25. maja 2023. godine u Domu vojske Srbije. Posetioci će moći bez zdravstvene knjižice i čekanja, da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima.

Koliko zaista brinemo o svom zdravlju i kako da promenimo neke loše navike objasnila je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

„Ovo je do sada najbogatiji festival u odnosu na prethodnih 27. koje smo organizovali. Svi koji žele mogu da dođu i obave besplatne preglede. Ispred Doma Vojske biće postavljen autobus, gde će građani da obave ultrazvučni pregled trbušne aorte. U prostoru Doma vojske , po štandovima, biće raspoređene bolnice, Domovi zdravlja,laboratorije. Bolnica „Sveti Sava“ radiće skrining na mozdani udar i ultrazvuk karotida. Bolnica „Laza Lazarević“ radiće preglede na Alchajmerovu bolest, demenciju, depresiju”, istakla je dr Mićović.

Napominje da će biti organizovani skrining pregledi za oštećen sluh, kao i provere nivoa šećera u krvi.

“Na svakom od štandova lekari će davati mnogobrojne savete. Radiće se poreventivni pregledi kičme, stopala, kolena. Medicinski fakultet pripremio je izuzetno zanimljive preglede na specijalnoj vagi koja izračunava sastav tela.Pored zdravstvenih ustanova iz Beograda, na festivalu će obavljati preglede i zdravstvene ustanove iz Novog Sada, Šapca, Sokobanje”, rekla je dr Mirjana Mićović.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR