Glas Javnosti

НУРДОР позвао грађане да помогну отварање нове Родитељске куће у Београду

Društvo
Autor: Danas.rs/ foto: facebook

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) позвало је данас грађане да се укључе у прикупљање средстава за отварање нове Родитељске куће у Београду, куповином улазница за монодраму „Похвала лудости“ Еразма Ротердамског.

Нова Родитељска кућа ће трајно решити питање потреба за смештајем за сву децу оболелу од рака и њихове породице, које су због лечења приморане да дуже време проведу у Београду, наводи се у саопштењу.

Прво извођење монодраме Похвала лудости ће се одржати у петак, 6. марта, у 19 сати у амфитеатару Спенса у Новом Саду, а донације ће бити намењене новој Родитељској кући у Београду.

Монодрама се изводи у оквиру пројекта „Време похвала“, који је културна платформа која повезује културу, грађане, позоришну публику, друштвено одговорне институције, компаније, медије.

НУРДОР је непрофитна, нестраначка, невладина организација чији су оснивачи родитељи излечене и преминуле деце, медицинско особље са хемато-онколошких одељења и волонтери који су препознали потребу за системском и ефикасном подршком родитељима деце оболеле од рака.

Основан је 2003. године и окупља родитеље и пријатеље деце из целе Србије.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR