Glas Javnosti

Новосадски хероји целу ноћ спашавали људе и аутомобиле из кишних бујица

Društvo
Autor: Глас јавности / Блиц / од 28.08.2018

Новосадска Гогољева улица у недељу после поноћи, услед јаке кише, била је потпуно поплављена, али на срећу, у њој су се нашла четворица студената, који су више од сат времена извлачили заглављене аутомобиле.

Како каже Бранислав Стојановић, један од хуманих момака, све се десило око два сата иза поноћи, када су приметили да улица испод стана у којем су били буквално плива после јаког пљуска. Прекинули су дружење и спустили се доле да виде да ли неком треба помоћ.

- Одмах смо затекли једног човека који покушава да помери ауто. Али вода је била преко колена, скоро виша од хаубе кола. Није нам остало ништа друго неко да скинемо патике и чарапе, засучемо панталоне и помогнемо човеку - изјавио је Стојановић.

Но, како су изгурали први ауто, кренули су да пристижу нови. Возаче је варао нагиб на улици, па су, мислећи да вода није дубока, пред раскрсницом завршавали потпуно заглављени. Док им је вода улазила у аутомобиле, а њих лагано хватао бес или паника, појавила би се четворица момака који су их извлачили из набујале кишнице. Стојановићу, Давиду Абрлићу, Николи Смиљанићу и Јовану Андријевићу придружила су се још двојица момака и тако су наставили да извлаче кола до после три сата иза поноћи.

Глас јавности / Блиц / од 28.08.2018

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR