Glas Javnosti

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA! Branku Ružiću krivična prijava zbog prodaje škole za 8.500 evra, teraju ga na robiju PET GODINA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i njegovi pomoćnici za visoko obrazovanje Bojan Tubić i Snežana Ružić, dobili su krivičnu prijavu jer za 8.500 evra žele da prodaju Visoko strukovnu školu za preduzetništvo u Beogradu!

Dr Petar Čelik je ovu krivičnu prijavu predao Višem tužilaštvu u Beogradu jer je, tvrdi, primetio brojne nerpavilnosti u procesu prodaje škole - zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja javnih ovlašćenja i nadležnosti Ministarstva prosvete. O svemu je obavestio nadležne u nadi da će neophodne mere biti preduzete hitno kako bi se sprečilo nastajanje nenadoknadive štete po imovinu i ugled države Srbije, visokog obrazovanja i same škole.

- Očekujem da će institucije raditi svoj posao, jer je ovo nameštena prodaja države imovine po veoma smešnoj ceni. Neko je pokušao svesno da izbegne Ministarstvo privrede, koje je nadležno za privatizacije. Ako je Vlada ovo dozvolila, to onda predstavlja ozbiljan problem u rukama Narodne skupštine - ističe Petar Čelik, nekadašnji profesor ove više škole.

Dodaje da je, upravo zbog nezakonitog rada, Ministarstvo prosvete izbačeno iz Evropske organizacije za obezbeđivanje kvaliteta visokog obrazovanja.

- Ovakvom prodajom Visoke strukovne škole za preduzetništvo krši se Zakon o Vladi, Zakon o ministarstvima, Zakon o državnim praznicima, kao i Zakon o privatizaciji - naglašava Čelik.

Prema odredbama Krivičnog zakonika ovi prestupi se svrstavaju u veoma ozbiljna krivična dela za koje je propisana zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

BONUS VIDEO Ekskluzivna priča o Teslinom oružju koje vojska krije, a prži mozak...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR