Glas Javnosti

NOVO PRAVILO U BEOGRADSKIM ZGRADAMA: Zabranjeno 24 časovno radno vreme restorana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skupština grada Beograda najverovatnije će doneta odluku da restorani brze hrane u stambenim zgradama ne mogu više da rade 24 sata. Restrani u zgradame će raditi radnim danom do ponoći, a vikendom do jedan sat posle ponoći.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za da se građani u čijim zgradama se nalaze restorani brze hrane, a koji rade 24 sata, godinama žale da ne mogu da spavaju od buke i galame ljudi koji se okupljaju ispred njihovih zgrada tokom čitave noći.

- To nije normalna situacija i građani su u pravu. Zato sam danas predložio odbornicima donošenje odluke da restorani brze hrane, ukoliko su u stambenim zgradama, ubuduće mogu da rade kao i drugi ugostiteljski objekti, odnosno do ponoći radnim danom, a do jedan sat po ponoći vikendom - naveo je Vesić.

Kako kaže, restorani brze hrane koji žele da rade celu noć treba da iznajme "zasebne kuće" sa mestom za parking.

- Ko ne zna o čemu govorim neka se u dva ili tri sata po ponoći prošeta Francuskom ili Beogradskom ulicom. Vlasnici ovih restorana brze hrane mogu da me mrze koliko hoće, ali moj posao je da uvedem red u Beograd i da štitim obične i pristojne ljude. Nemam ništa protiv da ti restorani rade, ali ne tako da maltretiraju ljude koji žive u zgradama u kojima se oni nalaze - rekao je Vesić.

(Glas javnosti/Politika/Hepi)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR