Glas Javnosti

Novinarka Ana Lalić puštena iz pritvora

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić puštena je jutros iz pritvora, potvrdio je njen advokat Srđan Kovačević za ovaj portal.

Lalić je privedena kasno sinoć zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodina.

Novinarki je u sredu uveče u PU u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da bi mogla da ponovi krivično delo, objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede, potvrdio je njen advokat.

 Iz Kliničkog centra Vojvodine reagovali su povodom teksta obavestivši tužilaštvo i policiju i optužili novinarku da je tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove. Ubrzo zatim, policija je zakucala na njena vrata.

- Ana Lalić je vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano. Najlažljivija vlast "u novijoj srpskoj istoriji" se okuražena vanrednim stanjem drznula da hapsi čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku. Nema tih zaključaka, uredbi i vanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao. Ne mogu ućutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor - rekao je noćas glavni i odgovorni urednik Nova.rs Veselin Simonović.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR