Glas Javnosti

NOVI ŽIVOT MALIH OGLASA: 'Prodajem auto jer mi se smučio...'

Društvo
Autor: Glas javnosti

U vreme pomahnitale inflacije devedesetih godina oko 400 zaposlenih u našoj najtiražnijoj novini, Večernje novosti, nije brinuo o platama, iako im seje prihod sa trafika bio obezvređen, jer je njihov samostalni nedeljni oglasnik Novosti oglasi toliko zarađivao da su delili i viškove!

Novosti oglasi su štampani u ogromnom tiražu, čak na 72 strane sa premaznim kolor koricama i nijednom besplatnom objavom. Danas je to kuriozitet prošlosti jer su oglasi preminuli svoj štampani život, ali istovremeno i vaskrsli u nepreglednom moru interneta i izgledaju nikad življe, kreativnije i efektnije.Internet je nepovratno promenio tokove naših života, pa tu najčešće tražimo rešenja naših potreba.Trk na internet pretraživač i klikni na deoglase nekretnina, automobila, tehnike, garderobe ali i ljubavnih poznanstva! Mali oglasi na internetu kao Aladinova čarobna lampa.

Nema tu jasnog reda i poretka, zato ove redove usmeravamo na one male oglase za koje možda niste znali, bar ne u tom obliku, koji vam mogu dati novu ideju, ali i dezagolicati maštu...

Pre samo nekoliko dana, kao jedan od povoda za ovu priču, objavljen je mali oglas na popularnom sajtu Polovni automobili:

"Prodajem auto jer mi se smučio, stalno se kvari. Ako smeta kilometraža korigovalću."

Inače, samo nekoliko dana ranije na istom sajtu objavljen je i:

"Prodajem Opel askonu, lak dogovor. Hitno! Gori! Zovi 065 72..."

Ima i drugih originalnih pristupa kod prodaje kola, tako je jedan mladić iz zapadne Srbije, kažu završio posao u istom danu, jer je bio nestvarno iskren:

"Teška srca prodajem BMW 320D, fantastičan. Razlog prodaje jer je žena počela da divlja da njim, da pali gume i ta s..nja. A čuvao sam ga više od nje. Cena je 6650 evra, pa vidiš da nije fiksna. Benzina ima da voziš preko 160 km, a ulje skoro menjao, još se nije ugrejalo. Tel..."

Slično se hvale stanovi, kuće, imanja, tehnika...Jedan prodavac garderobe pokušava, nešto na brzaka, pa piše oglas kao da prodaje na buvljaku:

"Akcija! Vrh majica 200 dindži, mega šorc 200 dindži. Komplet majica i šorc samo 500 kinti!"

U vreme nedavnih sezonskih radova ljudi su se dovijali oglasima i kad su tražili berače malina:"Obavezna fakultetska diploma, mi smo poznata porodica...", ali bilo je i dokoličara koji su tražili posao sa ponudom: "Cepam drva za pivo! A mogu dosta da potegnem!"

Ovo je, naravno, tek promil zanimljivih malih oglasa na koje možete naleteti na internetu, ali ih nismo naveli slučajno, jer iskustvo savetuje da su baš ovakvi čudaci kupoprodaje često imali i najveću prođu, izdvojili su se u milionskih konkurenciji. Kako se kaže, bolje biti i malo lud, nego prosečan!

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR