Glas Javnosti

NOVI ZATVOR OTVOREN U KRAGUJEVCU: Kapacitet 500 osoba, uloženo 30 miliona evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka pravde Maja Popović je u Kragujevcu otvorila novi Kazneno-popravni zavod kapaciteta 500 osoba, čiji su izgradnja i opremanje koštali 30 miliona evra.

U zatvorskom kompleksu nalazi se 11 objekata, ukupne površine 22.000 kvadrata sa 265 soba, uključujući sobe za osobe sa invaliditetom, bolničke sobe i samice u skladu sa savremenim evropskim standardima.

Novi Zavod ima izdvojeni objekat za posete, a u centralnoj zgradi se nalazi medicinski blok sa nekoliko bolničkih soba za lakše slučajeve, sa ultrazvučnom i stomatološkom ordinacijom, sportski blok sa terenom za košarku i teretanom, kao i blok za edukacije sa radionicama za upošljavanje osuđenih lica.

Kompleks poseduje 11 šetališta za zatvorenike, a obroci za njih će biti pripremani u modernoj kuhinji i pekari.


Kazneno-popravni zavod u kragujevačkom naselju Petrovac, spada u red najsigurnijih zatvora u Srbiji prenosi Fonet

Ima najviši stepen obezbeđenja i opremljen je posebnim tehničkim sistemom zaštite. Kompleks je pokriven sa više stotina kamera za video nadzor i termovizijskim kamerama najnovije generacije, a ograđen je jednim redom žičane ograde i ogradnim zidom sa tri karaule.

Otvaranju novog zatvora, pored ministarke pravde Maje Popović, prisustvovali su i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, viceguverner Razvojne banke Saveta Evrope Tomaš Boček, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, vladika šumadijski Jovan i drugi gosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR