Glas Javnosti

NOVI ZAHTEVI EKOLOŠKIH AKTIVISTA: Smesta obelodanite sva dokumenta koja su potpisana sa kompanijom Rio Tinto

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekološki ustanak saopštio je danas da je dosta zamajavanja građana i pozvao je Vladu Srbije da obelodani sva dokumenta vezana za Rio Tinto.

- Predsednik Aleksandar Vučić je 4. 12. izjavio u Gornjim Nedeljicama da postoji ugovor sa Rio Tintom.  Ministarka Zorana Mihajlović, izjavila je 18. 12. 2021 da ne postoji ugovor sa Rio Tinotom, a 10 dana kasnije premijerka Ana Brnabić je izjavila da ne postoji obavezujući dokument koji je potpisan ali da će kompanija tražiti odštetu od Republike Srbije. Ekološki ustanak smatra da je ovo sve mućenje vode i ruganje građanima, pravu i institucijama koje predstavljaju, te poziva Vladu Republike Srbije da smesta obelodani sva dokumenta koja su potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim predstavništvom u Srbiji - navodi se iz Ekološkog ustanka.

Oni poručuju vlastima da momentalno prestane sa lažima i zamajavanjem građana.

- Neotuđivo je i nesporno pravo svih nas, građana Srbije, da znamo ko se i šta, na nivou države, državnih institucija i državnih preduzeća, dogovorio sa ovom kompanijom, ili sa bilo kojom kompanijom, u naše ime. Iz kontradiktornih izjava Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, samo jedna stvar je potpuno jasna, a to je da vlast laže građane, da kupuje vreme, da štiti investotra dok će svoje uterao državu u obaveze koje su u potpunosti neprihvatljive građanima Srbije. Zahtevamo da se sva dokumenta prikažu u originalnoj formi, da budu odmah stavljena na uvid našem pravnom timu, ali i objavljena na veb sajtu Vlade, na uvid svim građanima Srbije - saopštila je i ova organizacija i dodala:

- Svako drugačije postupanje ćemo smatrati izdajom javnog interesa, činom koji snosi političku ali i krivičnu odgovornost najviših državnih službenika - zaključio je Ekološki ustanak.

BONUS VIDEO: Šokantno uznemirujući intervju prof. dr Danice Grujičić...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR