Glas Javnosti

NOVI SAD EVROPSKA PRESTONICA KULTURE 2022. OD DANAS NA POŠTANSKIM MARKAMA! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Gradskoj kući u Novom Sadu, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, stavljanjem žiga svečano su pustili u opticaj izdanje prigodnih poštanskih marki u čast Novog Sada – Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, koje je Pošta Srbije priredila u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

- U čast Novog Sada, koji u 2022. godini nosi ovu prestižnu titulu, i kao svedočanstvo za buduće generacije o važnosti ovog priznanja, čast mi je da danas predstavimo rezultat plodne saradnje Grada Novog Sada, Fondacije i Pošte Srbije, sa idejom da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi građani i svi drugi posetioci dođu u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima. Naša povezanost i uzajamna podrška nastaviće se i putem drugih zajedničkih aktivnosti na razvoju novih kvalitetnih usluga za građane, kao i u projektima za podsticaj ekonomskih inicijativa i razvoj turističke privrede - rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Đorđević je zatim gradonačelniku Milošu Vučeviću uručio poklon Pošte Srbije, filatelističko izdanje sa prigodnom poštanskom markom numerisanom brojem 1.



Izdanje prigodnih poštanskih maraka „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora. Sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig. Fotografije na izdanju delo su Jelene Ivanović i Vladimira Veličkovića, dok je grafičku obradu radila Anamari Banjac, kreatorka maraka Pošte Srbije.

BONUS VIDEO: ŽIVOTNA DRAMA DRAGANE LOVČEVIĆ: BITKA SA ĆERKOM SUDIJOM DO POSLEDNJEG DAHA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR