Glas Javnosti

NOVI PROTEST UGOSTITELJA: Kafedžije i muzičari najavile novo okupljanje za 26. mart (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ugostitelji, muzičari i drugi privrednici pogođeni pandemijom koronavirusa, najavili su na današnjem protestu ispred Skupštine novi protest ugosistelja, za 26. mart ove godine.

Tokom protesta na kojem je bilo okupljeno nešto više od stotinu ljudi iz cele Srbije, muzičari su sa scene pozvali okupljene da podrže svoje sugrađane i dođu na sledeći protest.

Govornici sa današnjeg protesta poručili su da “ne pristaju na život bez muzike”, te su od Vlade Srbije tražili hitna rešenja za njihove egzistencijalne probleme.

“Sa nama niko nema nikakve veze, osim muzičara koji žele svoja prava. Mi imamo drugi status, nismo muzičari, nego osuđenici koji se brane sa slobode. Prođe godina, ali dve ključne sednice nikako. Shodno prokletoj godini, javašliku, bezobraluku i drugim stvarima, shodno svemu što želimo da sačuvamo od onih koji nemaju svoje, mi smo se okupili ovde. Koliko god mraka oni doneli, nama će jednom zora svanuti”, rekao je govornik na početku protesta, dok su ga okupljeni podržali aplauzom.

Ukoliko njihovi zehtevi ne budu ispunjeni, okupljeni su najvaili I štrajk glađu.

(Glas jvanosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR