Glas Javnosti
posta

NOVI PROTEST U SURDULICI: Ne prestaju da TRUJU VAZDUH iz fabrike KNAUF!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neformalno udruženje "Udahni duboko" najavilo je novi protest protiv fabrike Knauf u Surdulici, zbog negativnog uticaja na životnu sredinu, naveli su oni.

Protest zakazan je za nedelju, 20. jun u 17 sati u centru Surdrulice, a razlog je, kako navode iz udruženja, negativni uticaj rada fabrike “Knauf Insulation” na životnu sredinu i zdravlje građana.

Dve godine nakon prvih protesta Surduličani će ponovo krenuti u šetnje kojima traže čistiji vazduh, kažu da je ovo jedini način da se za to izbore, jer svi predhodni pokušaji pregovora i rešavanja ovog problema nisu uspeli.

Mi se zalažemo za zaštitu životne sredine i naš najveći protivnik u ovom trenutku, kojeg smatramo za jednog od najvećih zagađivača ovde, jeste fabrika Knauf i zato šetamo - kaže Stojan Ivković jedan od osnivača udruženja.

Plan je da šetnja krene iz centra grada do naselja Belo polje gde se fabrika nalazi, a na ovom mestu će predstavnici udruženja izneti svoje zahteve upućene ovoj kompaniji.

Nakon poslednjeg incidenta koji se dogodio u fabrici, predsednica opštine Surdulica izjavila je da će na sednici Skupštine predložiti proglašenje stanja ugroženosti životne sredine, ali do toga nije došlo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR