Glas Javnosti

Novi Pazar i Tutin ponovo postali žarišta korone

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić kaže da je u ovom gradu otkriveno 29 novoinficiranih, od toga 17 je sa izraženom kliničkom slikom, i da je na području tutinske opštine dijagnostikovano još 19 pacijenata.

-Opustili smo se prerano i iz kolektivne odgovornosti prešli u individualnu. Većina stanovnika, nije verovala u sve ovo, pa zbog toga nisu koristili ličnu zaštitnu opremu (maske,rukavice i dezinfekciona sredstva).

Osim toga, u javnim objektima i ustanovama prestalo je poštovanje preporučene socijalne distance i korišćenje dezinfikacionih sredstava i  dezinfikacionih barijera – objašnjava dr Spahić i dodaje da se sada radi o inficiranju čitavih porodica i njihovih bliskih kontakata.

Zbog korona virusa, već nekoliko dana, zatvorena je jedna od poslovnica Komercijalne banke u Novom Pazaru, jer se njenih 5 radnika nalazi unovopazarskoj Kovid bolnici. Od početka pandemije u Novom Pazaru je obolelo 138, a u Tutinu 50 osoba.

U Kovid bolnici trenutno se nalazi 40 pacijenata iz Novog Pazara, Tutina i Raške. Samo do pre nekoliko dana u toj zdravstvenoj ustanovi bila su dva pacijenta i već je počelo da se govori kada bi mogla da bude zatvorena.   

(Izvor: Danas)                 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR