Glas Javnosti

Novi gradonačelnik, novi planovi za Beograd! Zbog čistog vazduha, moraćete da imate suvozača u špicu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prioritet tokom mandata biće da Beograd bude šampion u svim oblastima, poručio je novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Ističe da će se nastaviti sa svim dobrim projektima, a da je najvažnije to da se, u teškim međunarodnim okolnostima, obezbede topli domovi, komunalni red i javni prevoz. "Nećemo odustati od kapitalnih projekata", rekao je Šapić i dodao da su njegova vrata otvorena i za predloge opozicije.

Aleksandar Šapić je, gostujući u Dnevniku RTS-a dan nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda, rekao da će se sve dobre stvari koje su u prethodnom periodu urađene u Beogradu nastaviti i tokom njegovog mandata, a da će ono što nije dobro pokušati da promeni.

Prioritet je, kaže, da Beograd bude šampion u svemu.

- Beograd jeste pobednik, Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji je toliko puta rušen i uvek uspevao da se podigne iz pepela i bude centar jugoistočne Evrope, jugoistočni Njujork... Imamo obavezu da nastavimo u tom pravcu i svakog dana potvrđujemo tu pobedničku crtu - rekao je Šapić.

Naglašava da se u ovom teškom svetskom trenutku moraju odrediti prioritetni zadaci, budući da je, zbog rata u Ukrajini, težak period u celom svetu.

- Imamo velike kapitalne projekte od kojih nećemo odustati, tu nema nikakve dileme... Da li ćemo nastaviti da radimo sve dobre stvari koje su rađene - da, da li će nas objektivne okolnosti malo usporiti, sigurno da hoće... Mislim da je u ovom momentu prioritet i najvažnija stvar da obezbedimo tople domove, komunalni red, da obezbedimo javni prevoz... Naravno da nećemo odustati ni od velikih kapitalnih stvari - i obilaznice, metroa, i prerađivača otpadnih voda, rekonstrukcije bulevara, škola, obdaništa, vrtića... - rekao je Šapić.

Ističe da će vrata njegovog kabineta biti otvorena za sve predloge opozicije.

guzva autoput tanjug.png
foto: Tanjug



- I konstruktivne i kritike, i njih ćemo da poslušamo, iz kritike možete da izvučete neku poruku i budete bolji - rekao je Šapić.

 Dodaje da je i sam tokom svoje političke karijere podržavao sve predloge koje je smatrao dobrim, i da je, kako kaže, uspevao da nađe zajednički jezik sa najrazličitijim strankama, bez obzira na ideološke prepreke.

- Lokalna politika je politika ali koja se tiče lokala, svakodnevnog života, tu ću biti otvoren. Mislim da sam ja to na svom primeru pokazao - rekao je Šapić.

Govoreći o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napomenuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

- Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu - rekao je Šapić i kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

Novi gradonačelnik kaže da je preuzeo odgovornost za vođenje grada, bez obzira na to koliko će trajati mandat.

- Da li će to biti šest meseci, godinu dana, dve, tri ili četiri, to će zavisiti od novih okolnosti. Nema nikakvog pritiska i uradiću sve da poboljšamo stvari u Beogradu - rekao je Šapić i istakao da, onaj ko dobije mandat, mora biti spreman da se u svakom trenutku proveri poverenje koje ima kod građana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od OOUR u 21.06.2022 13:25:46 h
     0 
Više ne znaju kako da otimaju od naroda, pa će se sad harač plaćati ako si sam u kolima.