Glas Javnosti

Nove prevare u prestonici: Grupa krade porudžbine, predstavljaju se kao dostavljači (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lažni dostavljači preuzimaju dostave preko nove šeme i prave ogromnu štetu

Nova prevarantska šema pojavila se ovih dana a tiče se dostavljača.  Naime, na Instagram profilu Serbialive_beograd se pojavio snimak čoveka za koga se tvrdi da je učesnik te prevare, a o čemu se radi prenosimo u celosti.

"Zdravo, čovek se predstavlja kao dostavljač Wolta i krade porudžbine. Na Vračaru trenutno postoji organizovana grupa koja screenshotuje porudžbine i preuzima, i kada se obratite Woltu, kažu da nije u pitanju njihov dostavljač. Ovaj je juče u apoteci uzeo pampers pelene u vrednosti od preko 7.000 dinara.

Lik se predstavio kao dostavljač Wolta i uzeo porudžbinu za 7.000 din, pelene su u pitanju,
5 minuta kasnije podrška javlja da se porudžbina otkazuje, da nijedan Wolt dostavljač nije preuzeo porudžbinu.
Radi se o tome da postoji organizovana grupa u Beogradu, za krađu porudžbina po lokalima.
Jedan se prijavi Woltu da bude dostavljač, stigne mu porudžbina, on screenshotuje i posalje „drugaru“ koji traži pod tim brojem porudžbinu i naravno da će mu svaki lokal dati, jer kako bi neko znao broj…

 

Pošto se radi o screenshotu, niko zaista nije od dostavljača „prevukao“ tako oni kažu, da je preuzeo Wolt porudžbinu,
Što znači, samo je neko pokupio robu iz lokala, a Wolt tu robu neće refundirati onom lokalu koja je porudžbinu predala.

Ovaj lik ne radi sam, na spoljašnjoj kameri se vidi da ulazi u auto na mesto suvozača - piše u objavi i apeluje na lokale da obrate pažnju.

U Woltu su nam dostavili pisanu izjavu koju, takođe, prenosimo u celosti.

- Wolt oštro osudjuje svaku nameru i pokušaj prevare, kao i zloupotrebu koja baca senku na pošten trud i rad naših Partnera Dostavljača.


Ovaj izolovani incident prijavljen je policiji u cilju rasvetljavanja činjenica i informacija koje su se pojavile na nekim od profila na Instagramu, a koje su preuzeli mediji.

Takođe, jedina oštećena strana u ovom izolovanom incidentu je naša kompanija. Uveravamo javnost da ćemo istrajati u rasvetljavanju ovog slučaja jer su nam korisnici i partneri na prvom mestu. Ono što je potpuno sigurno to je da su podaci svih naših korisnika i partnera bezbedni, kao i da integritet naše platforme ničim nije narušen - naglasili su iz kompanije.Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR