Glas Javnosti

ОБРУЧ СЕ СТЕЖЕ: Затварају се пијаце, код фризера један по један

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će u ponedeljak 30. marta biti doneta odluka da prodavnice mešovite robe rade do 15 sati radnim danima, a vikendom do 13 sati, kako bi svi koji rade u njima mogli da se vrate kućama, u skladu sa odlukom o zabrani kretanja.

Pored toga, biće doneta odluka i da se zatvore sve pijace na teritoriji Beograda, u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

On je istakao da od utorka kreće dodatna dezinfekcija prostora između velikih stambenih blokova i zgrada pikap vozilima koji su korišćeni za zaprašivanje komaraca, a sada su prilagođeni za nove uslove.

Takođe, od ponedeljka će Beograd objavljivati i broj zaraženih po beogradskim opštinama koje objavi Batut, jer se Beograd dosad posmatrao kao celina, kazao je Vesić za B92.

On je istakao da se kao dodatne mere uvodi da frizerski saloni, sportske kladionice i slični objekti ne mogu da rade ukoliko ne primaju samo jednu osobu na uplatnom mestu ili u salonu.

Vesić je naveo da je snabdevanje penzionera jutros u Beogradu prošlo bez ikakvih problema i da su sve mere zaštite ispoštovane.

Kada je reč o dostavljanju paketa za penzionere koji imaju primanja manja od 30.000 diara, Vesić je istakao da je do jučerašnjeg dana isporučeno oko 45.000 paketa opštinskim centrima za socijalni rad, od kojih je 25.000 podeljeno penzioenrima na adrese.

Do kraja dana će, kako je najavio, opštinskim centrima biti isporučeno dodatnih 15.000 do 20.000 paketa sa osnovnim životnim namernicama, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i kompanijama koje su donatori.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR