Glas Javnosti

NOVE MERE U BEOGRADU ODLUKOM KRIZNOG ŠTABA: Kisić poručila da za sada neće biti ograničenja rada restorana

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Na području grada Beogada od sutra, od šest sati ujutru, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab, saopštila je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

-To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku- dodala je Kisić Tepavčević posle sastanka Kriznog štaba.

Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Kaže da većina zaraženih ima blaži oblik infekcije ili nema nikakve simptome, ali da se, ipak, značajan broj osoba hospitalizuje.

-Imajući sve to na umu, pošto je najveći broj zaraženih boravio u zatvorenom prostoru gde je bio veći broj ljudi, odlučili smo se za meru koja će na snazi biti od sutra u šest sati ujutru, na području Beograda, gde će biti obavezno nošenje maski, ne samo u gradskom prevozu, već u svim zatvorenim prostorima sve vreme boravka- navela je Kisić Tepavčević.

Dodaje da je najveći broj zaraženih upravo na području glavnog grada i da će ako se takav trend nastavi i bude potrebno, a o čemu se danas razgovaralo, ograničiti broj ljudi u zatvorenom i otvoreno

Rekla je je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski, rekla je ona.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, Krizni štab je sazvao današnju sednicu sa ciljem da se donesu nove mere u borbi protiv koronavirusa. Broj novozaraženih već dva dana zaredom premašuje 200.

Podsetimo, predsednica vlade Ana Brnabić je juče izjavila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu.

Prethodno su na snazi bili obaveza nošenja maski u gradskom prevozu i preporuka njihovog nošenja u javnom zatvorenom prostoru, naročito u poštama, bankama, prodavnicama i tržnim centrima, a u pojedinim gradovima u Srbiji uvedena je vanredna situacija.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR