Glas Javnosti

NOVE MERE NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Evo šta one zapravo znače!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Aerodrom "Nikola Tesla" neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, bez obzira na vremenske prilike - poručili su oni

Aerodrom "Nikola Tesla" neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, bez obzira na vremenske prilike, rekli su iz ove kompanije povodom novih mera koje je naložio direktorat.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu u prethodnih nekoliko dana došlo do učestale pojave kašnjenja letova i odstupanja od planiranog reda letenja, te da je zato sproveo niz aktivnosti u cilju utvrđivanja uzroka navedenih odstupanja i hitnih mera.

- Aerodrom "Nikola Tesla" neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, bez obzira na vremenske prilike. Usluga odleđivanja i sprečavanja od zaleđivanja aviona radi u punom kapacitetu, u skladu sa planiranim redom letenja avio-kompanija, poletno-sletna staza i sve manevarske površine, tj. rulnice i parking pozicije su očišćene, a poletno-sletna staza raspolaže kategorijom IIIb, tj. najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti (magle) - naveli su nam oni.

U zimskim uslovima razlozi za kašnjenje letova mogu biti višestruki, istuču nam oni povodom ukazivanja Direktorata na (ne)obavljanje posla.

Printscreeen Youtube
foto: printscreen

- Na primer, za odleđivanje aviona potrebno je određeno vreme, a zbog kašnjenja letova u dolasku u Beograd, može se dogoditi da naredni letovi iz Beograda budu odloženi, što zatim posledično stvara duže vreme čekanja na odleđivanje, a samim tim može dovesti i do kašnjenja letova - naveli su nam oni.

Takođe, kako objašnjavaju, da li će avio-kompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno je nekoliko drugih činilaca, poput tipa i opreme samog vazduhoplova, procedura koje propisuju avio-kompanije i pilota koji donosi odluku da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliži aerodrom, odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu.

Printscreen YouTube

foto: printscreen

- Putnicima savetujemo da se o redu letenja i statusu pojedinačnih letova pravovremeno obaveste putem internet prezentacije aerodroma www.beg.aero, kao i u izabranoj avio-kompaniji. Sve operativne službe aerodroma "Nikola Tesla" neprekidno su angažovane kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i sigurno - dodali su.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR