Glas Javnosti

NOVE EPIDEMIOLOŠKE MERE U CRNOJ GORI : Šta sve očekuje turiste sada

Društvo
Autor: Glas javnosti

Do 12. avgusta zbog povećanog broja noovobolelih donete su, pored aktuelnih, dodatne epidemiološke mere u Crnoj Gori cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusa.

Jedna od novih mera je nošenje zaštitne maske u svim ustanovama javne uprave, prodavnicama, apotekama i benzinskim stanicama...

Direktor Instituta za javno zdravlje, Igor Galić kazao je da je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama.

- Naglašavamo da ukoliko navedene mere ne dovedu do poboljšanja epidemiološke situacije u narednom periodu i nastavi se trend rasta indikatora oboljevanja i umiranja, sa povećanim brojem zahteva za hospitalizaciju, uslediće mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima. Da do toga ne bi došlo, uz uverenje da će se građani pridržavati postojećih i novih protivepidemijskih mera potrebno je da one osobe koje se nisu vakcinisale protiv COVID-19 infekcije to i učine, a ukoliko jesu prime svoju treću ili četvrtu buster dozu najmanje tri meseca nakon kompletne vakcinacije ili prirodne infekcije naročito rizične grupe, a to su osobe starije od 65 godina, imunokompromitovane osobe ili osobe sa hroničnim bolestima. Od ukupnog broja preminulih, 72 odsto su bile nevakcinisane osobe - rekao je Galić.


Galić je rekao da će Institut pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mere - prenosi Telegraf

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, kazala je da su u Crnoj Gori hospitalizovana 82 pacijenta.

Na lečenju u KCCG je 30 pacijenata, u Opštoj bolnici Berane pet pacijenata, Opštoj bolnici Nikšić 12, u Brezoviku 1, u Opštoj bolnici 11 i u Opštoj bolnici Kotor 17 pacijenata.

Vlada je na jučerašnjoj sednici usvojila prdlog da važeće epidemiološke mere protiv koronavirusa ostanu na snazi i narednih 14 dana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR