Glas Javnosti

NOVA "VRTEŠKA" GORANA VESIĆA: Nastavlja se muljanje u Bloku 37, stanari hoće KONAČNI MIR (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predstavnici stanara Bloka 37 i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na njegovu inicijativu i poziv, razgovarali su danas o rešavanju višemesečnog problema u tom delu Novog Beograda, nastalog zbog gradilišta na kome je bila planirana takozvana “monstrum” višespratnica.

Stanarima je saopšteno da je grad Beograd konačno i zvanično postao vlasnik sporne parcele na ulazu u blok gde je investitor, kompanija “Durst”, dosadašnji vlasnik tog zemljišta, prošlog leta započeo radove koji su, posle višenedeljnih protesta i blokade stanara, obustavljeni.
Zamenik gradonačelnika uručio je predstavnicima stanara i dokaz – rešenje službe katastra o upisu grada kao vlasnika.

Razgovarano je i o tome šta će dalje biti sa parcelom, kako će biti uređena, navela je za “Glas javnosti” Slađana Radak, jedan od ovlašćenih predstavnika stanara i podsetila da su se stanari već ranije na sastancima izjasnili da im je neophodan prostor za parkiranje, kao i da deo te parcele bude park. Te mogućnosti, najavljeno je, biće razmatrane u saradnji sa nadležnim komunalnim preduzećima. Zatraženo je i da se sa parcele uklone ostaci gradilišta koji ugrožavaju bezbednost, poput šipki koje vire i mogu da povrede prolaznike.   
BLOK 37 SLIKA 1 

Zanimljivo je da su, osim ovlašćenih predstavnika stanara i gradskog urbaniste Marka Stojčića, sastanku, na poziv Vesića, prisustvovala i dva stanara Bloka 37 iz Srpske napredne stranke, kaže naša sagovornica i napominje da su se oni ponašali veoma korektno.

– Iako je zamenik gradonačelnika izjavio da je rešenjem katastra konačno završena agonija stanara, mi smatramo da to nije kraj, već samo početak procesa i prvi korak ka realizaciji onoga za šta se zalažemo i u šta smo uložili gotovo godinu dana života. Nećemo odustati, nastavljamo borbu i hoćemo da vidimo rešenje koje će doneti poboljšanje kvaliteta života, a ne urušavanje – ističe Slađana Radak.
BLOK 37 SLIKA 2 

S tim ciljem su, dodaje, stanari upravo registrovali udruženje “Blok 37” koje će uskoro i javno predstaviti. A o tome šta je bilo na današnjem sastanku u gradskoj kući obavestiće komšije na skupu koji će večeras održati na ulazu u blok, kod bivšeg gradilišta, najavljuje Slađana Radak.   
BLOK 37 SLIKA 3    

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR