Glas Javnosti

NOVA PRAVILA ZA "UZMI RAČUN I POBEDI": Ministar Siniša Mali predstavio digitalni format nagradne igre

Društvo
Autor: Glas javnosti/Novosti

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas nova pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" koji će se odvijati u digitalnom formatu preko mobilne aplikacije.


- Zadovoljstvo mi je što predstavljam novo kolo nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Fiskalni računi sada imaju kju-ar kodove i to je tiket i ulaznica za nagradnu igru. Da podignemo svest građana, i da znaju koliko je važno da uzmu račun. Ukoliko pobeđuje Srbija i poreski sistem i naši građani, tako se brže borimo protiv sive ekonomije - rekao je ministar.

On je istakao da je od danas već moguće preuzeti aplikaciju za android, ajfon ili huavej telefone.

- Pomoću nje možete da skenirate QR kod fiskalnog računa i već od ponoći možete da šaljete na nagradnu igru - rekao je Mali.

Moguće je i ručno uneti QR kod, ako je račun izgužvan.

Dodao je da u nagradnoj igri tiket za izvlačenje je bilo koji račun pojedinačno sa bilo kojim iznosom, jer više nema uslova da se šalje 10 računa. Naglasio je da se mogu slati računi sa QR kodom izdati od 1. maja, kada je stupio na snagu Zakon o e-Fiskalizaciji.

Mali je rekao da će prvo izvlačenje dobitnika biti u subotu, 28. januara, a poslednje 28. februara. Nagradni fond je 10 stanova vrednih 1,7 miliona evra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR