Glas Javnosti

NOVA POMOĆ DRŽAVE: EVO KAKO DO PRIJAVE ZA 100 EVRA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali oglasio se povodom jučerašnje najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pomoći od 100 evra.

Kako je istakao, nova mera pomoći mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina, podrazumeva da će oni dobiti po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prijava za ovu vrstu pomoći će, naglasio je ministar, biti moguća od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor.
"Po završetku prijave, mladima će biti isplaćeno po 100 evra. Sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion, i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od po 20.000 dinara, dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP", rekao je ministar finansija.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo finansija već priprema zakonsko rešenje koje će regulisati novu meru pomoći za mlade i koje će se već početkom januara naći pred poslanicima Narodne Skupštine Republike Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR