Glas Javnosti

Nova oprema od 320 miliona dinara za 9 zdravstvenih ustanova u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Oprema namenjena za domove zdravlja Vračar, Surčin, Savski Venac, Zemun, Grocka, Stari Grad i Zvezdara, kao i za Kliničko bolnički centar Zvezdara i Specijalnu bolnicu Sveti Sava

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i v.d. podsekretara u Sekretarijatu za zdravstvo Gradske uprave Grada Beograda Goran Marković potpisali su danas Ugovor o nabavci medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u devet zdravstvenih ustanova na teritoriji Grada Beograda. 

Sredstva u iznosu od oko 320 miliona dinara koja su opredeljena za Grad Beograd namenjena su za nabavku opreme u domovima zdravlja Vračar, Surčin, Savski Venac, Zemun, Grocka, Stari Grad i Zvezdara, kao i za nabavku opreme u Kliničko bolničkom centru Zvezdara i Specijalnoj bolnici Sveti Sava, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ukazujući da je unapređenje zdravstvenog sistema jedan od prioriteta Vlade Srbije, Martinović je rekao da država kontinuirano izdvaja ogromna sredstva za sve nivoe zdravstvene zaštite u Srbiji, sa krajnjim ciljem obezbeđivanja boljih i stimulativnijih uslova za rad lekara i medicinskog osoblja i kvalitetnije usluge za pacijente. 

On je dodao da je u toku nabavka medicinske opreme i za druge gradove i opštine širom zemlje, te da će država nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, jer ne postoji ništa važnije od života i zdravlja građana. 


Vlada Srbije, kao osnivač zdravstvenih ustanova u javnoj svojini, odlučila je da se izvrši hitna nabavka medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao nadležno za lokalnu samoupravu, zaduženo je za prenos sredstava jedinicama lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalaze zdravstvene ustanove koje će biti korisnice ove opreme.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je krajem prošle i početkom ove godine potpisalo ugovore sa 20 jedinica lokalne samouprave za nabavku medicinske opreme sa pripadajućom infrastrukturom u ukupnoj vrednosti od oko 2,3 milijardi dinara.

Medicinska oprema - 10 magnetnih rezonanci, 12 mamografa i 15 ultrazvučnih aparata nabavljena je za potrebe zdravstvenih ustanova na teritoriji opština Kladovo, Negotin, Sokobanja, Babušnica, Petrovac na Mlavi, Kuršumlija, Vladičin Han i Knjaževac i gradova Beograd, Čačak, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Pazr, Pirot, Prokuplje, Šabac, Užice, Valjevo i Zaječar.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR