Glas Javnosti

NJIHOVA ZGRADA JE LIVADA! Stanari u Vojvođanskoj ogorčeni, njihovi domovi NE POSTOJE NA PAPIRIMA (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Stanari jedne zgrade u novobeogradskoj Vojvođanskoj ulici 11, zabrinuti su za bezbednost svojih domova, obzirom da je investitor na susednoj parceli počeo da zida višespratnicu sa podzemnom garažom na dva nivoa, koja bi mogla da ugozi temelje njihove zgrade.

Prema novim dokumentima do kojih su stanari zgrade u Vojvođanskoj došli, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove u lokacijskim uslovima ’prevideo’ je njihovu zgradu, odnosno njihova zgrada papirološki ne postoji.

Zgrada zabrinutih stanara izgrađena je u okviru projekta ’Hiljadu neprofitnih stanova’ i označena je kao ’slobodnostojeća’, što znači da ni jedna njena strana ne dodiruje susednu parcelu.

Sada investitor ’Uzor promet’ planira da na njihovu zgradu nasloni svoju devetospratnicu.

Prema informacijama i podacima do kojih su došli stanari, krivac za problem nije firma ’Uzor promet’ već Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove jer po ’lokacijskim uslovima’, njihova zgrada je zapravo livada-kažu stanari.

-Grad Beograd je izgradio, finansirao, i prodao nam stanove sa rokom otplate od 20 godina. Mi svakog meseca plaćamo ratu, ako ne platimo jednu, stigne nam opomena od njih, a Grad Beograd u lokacijskim uslovima za izdavanje građevinske dozvole za gradnju na susednom placu, nas ne vidi kao objekat, već samo kao parcelu-  kategorični su stanari.

Takođe, ono što kod stanara izaziva sumnju je to što sa druge bočne strane, postoji objekat davno započet, nezavršen i neuseljen, koji se pominje u lokacijskim uslovima devetostpratnice u izgradnji.

Zbog načina na koji je planirana gradnja, stanari su jako zabrinuti, jer se plaše da će za nekoliko godina doći do rušenja pojedinih delova zgrade.

Međutim, u lokacijskim uslovima, samo na drugoj strani, gde je reč o elektromreži, stoji da je trafostanica u Vojvođanskoj 11, koja se, prema rečima stanara, nalazi u njihovoj zgradi, ova zgrada se pominje.

Stanari su odlučni da reše sporno pitanje pa su se obratili mnogim državnim i gradskim organima, ali odgovor nikada nisu dobili.

Obratili su se i Gradskom pravobranilaštvu Grada Beograda, Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove koji je izdao građevinsku dozvolu i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Za kraj, oni apeluju na sve ljude koji mogu da utiču da se njihov problem reši.

 

 

(Glas javnosti/Nova S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR